Linda Forssell botaniserar bland ädla druvor.

Rödvin

En klassiker i ny tappning

15 sep , 2016, 21.13 Linda Forssell

 

Argentina förknippas inom vinvärlden kanske främst med druvan Malbec, som ger mustiga, mäktiga viner med stor lagringspotential, och som har en självklar plats vid asadon, den traditionella argentiska grillfesten. Mindre given är kanske den delikatare druvan Pinot Noir, som vanligtvis trivs bäst i svala klimat som Bourgogne, Champagne, Marlborough och längs Sonoma-kusten. Vill ni utmana era sömniga smaklökar och ta in nya impulser genom att prova på en argentinsk variant så rekommenderar jag Trapiche Pinot Noir, för det strategiska priset 9,99€ – ett fynd i min bok.

IMG_1331

Druvorna kommer från de geografiskt högre belägna regionerna Luján de Cuyo och Uco Valley i Mendoza, (800 – 1200 meter över havet), som lämpar sig bra för att odla just Pinot Noir. Vinet är medelfylligt, med mycket röd frukt (jag tänker sura körsbär och röda vinbär) och en behaglig syra. Lägg till lite kryddor och en gnutta fattoner, och servera en smula avkylt så har ni den perfekta kompanjonen till lättare gryträtter av gris och kyckling.

, ,

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *