Linda Forssell botaniserar bland ädla druvor.

Vitt vin

Vi hann klämma in ännu en kräftskiva!

20 sep , 2016, 12.08 Linda Forssell

 

Luften börjar visserligen kännas sådär höstligt krispig, och om morgnarna trugar jag fingervantar på barnen då vi cyklar iväg  – men så kommer det ändå stunder då man sitter i solen och blundar, låter solstrålarna värma nästippen och sommaren inte alls känns särskilt avlägsen. I helgen dukade vi upp till säsongens sista kräftskiva, och eftersom vi var ett relativt stort sällskap ville jag gärna inhandla vinet i praktisk box-form. Efter att ha inspekterat utbudet i när-Alkon bestämde jag mig för ett säkert kort, som redan min farmor lär ska ha uppskattat på sin tid – en Sauvignon Blanc från Touraine, som är en underbart vacker region i Loire i västra Frankrike.

IMG_1384

Ett vackert vinglas får kompensera den klumpiga boxen

Även om priset gott kunde vara någon femma mindre, tycker jag att Louis Pascal Signature Touraine Sauvignon Blanc 2015 är ett riktigt trevligt och mångsidigt vin, som jag garanterat kommer att köpa igen. Det är druvtypiskt med påfallande ”gröna” toner, dvs torrt, örtigt och mineraligt, med krusbärs- och citrusaromer i bakgrunden. Inga överraskningar alltså, men ett friskt och balanserat vin som man vet var man har och som är lätt att matcha med allt från kräftor och ostpajer till diverse fiskrätter och matiga sallader.

 

,

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *