Linda Forssell botaniserar bland ädla druvor.

Vitt vin

Teleportering till Thailand

26 okt , 2016, 10.15 Linda Forssell

 

Asiatisk mat är så lätt att älska, tycker jag. Mångfalden av smaker är större än i många andra kök, och nuförtiden har de allra flesta mataffärer ett hyggligt utbud av basvaror också till lite exotiskare rätter – för att inte tala om vilken snabbresa till fjärran länder man kan göra bara då man sätter foten över tröskeln till de asiatiska specialhandlarna i tex saluhallarna eller i de många mataffärerna i tex Berghäll i Helsingfors. I det grådaskiga oktoberslasket kan det vara uppiggande att drömma sig bort till en thailändsk strand, och en av mina favoriträtter, phad thai, är inte särskilt svår att göra hemma (google är ytterst behjälpligt med recept!).

IMG_0220

Som komplement till makens phad thai häromkvällen valde jag en halvtorr tysk riesling, Barth Fructus Riesling, 13,90€. Trots lite sötma, vilket passar bra med rättens smakstruktur, känns vinet härligt uppfriskande tack vare en balanserad syrlighet och fina aromer av citrus och äppel. Plus i kanten också för att vinet är ekologiskt odlat och kommer från ett litet familjedrivet företag!

,

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *