Linda Forssell botaniserar bland ädla druvor.

glögg

Kråkbär och björksav

4 Dec , 2016, 20.38 Linda Forssell

 

Eftersom vi äntligen gått in i december är det alldeles lovligt att nu gotta sig i glögg och pepparkakor av hjärtats lust. För mig personligen brukar det dock börja ta emot en aning i nåt skede, och därför ställer jag mig positivt till variationer på den mest traditionella smaksättningen. Blossa hör till dem som går i täten när det kommer till glögginnovationer, och har sedan år 2003 lyckats presentera nya, ofta rätt oväntade kryddningar i sin ”årgångsglögg”.

blossa16

Vi har genom åren blivit bjudna på allt från klementin, saffran och yuzufrukt, till Earl Grey och kaffe, men i årets Blossa16 , 13,99€, är det de norrländska skogarna som inspirerat, och i smaken kan man finna främst svaga aromer av kråkbär, men också lite sötma från björksirap och en lätt rökig nyans, som vill föra tankarna till en vintrig lägereld. Passande för både äventyrligare paletter, men också för anhängare av den gamla skolan, eftersom smakerna är mycket subtila och ändå innehåller de uppskattade helt vanliga julkryddorna.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *