Linda Forssell botaniserar bland ädla druvor.

Mousserande vin

Sweets for my sweet

13 feb , 2017, 11.58 Linda Forssell

 

Jag kan skylla det på mitt amerikanska påbrå, men jag tycker faktiskt det är lite kul med Valentine´s Day, eller Vändagen som vi på vårt lite oromantiska finländska vis kallar det. Den kommersiella aspekten må det vara lite si och så med, men man behöver verkligen inte känna sig tvungen att strö en massa pengar omkring sig den här dagen tycker jag – den handlar ju om att komma ihåg dem man gillar mest, och kanske visa lite extra omtanke. Ett sätt man kan göra det på är genom att bjuda på den här lyxiga men busenkla efterrätten.

Amerikanskt bubbel på Valentine´s Day, vad passar väl bättre?

Allt du behöver är ett paket hallonsorbet (eller nån annan smak om du föredrar), ett sött mousserande vin och så lite färsk frukt eller bär att garnera med. Du kan räkna två bollar sorbet och en deciliter bubbel per portion. Skopa upp i nätta glas, häll försiktigt på det ordentligt avkylda vinet, och dekorera med bären – servera genast!

Du kan använda till exempel kaliforniska Barefoot Bubbly Pink Moscato, 9,98€ på Alko. Den innehåller lite mindre alkohol än de flesta viner (8%), och har en fräsch, tydlig hallonkaraktär som passar jättebra med sorbet´n.

, ,

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *