Linda Forssell botaniserar bland ädla druvor.

Vitt vin

No nonsense

17 apr , 2018, 09.48 Linda Forssell

 

Aningen brådis vecka här, så jag går rakt på sak och låter även det vara den röda tråden i detta inlägg: Most Wanted Riesling, 12,90€  från Pfalz är ett ”no nonsense” vin, som garanterat kommer att hamna i min inköpskorg mer än en gång i sommar! Tyskarna kan sin Riesling, och denna är  då inget undantag.

Vinet är lätt att hitta på hyllan tack vare sin avskalade look, är uppenbart matvänligt och överlag lätt att gilla – med det inte sagt att vinet i sig är simpelt. Tvärtom så bjuder det på stilrena smaker av härligt syrlig frukt (jag tänker mig vårens första rabarber, lime och riktigt krispig Granny Smith) i samspel med len och söt honung – en perfekt halvtorr smakkombo att matcha till sånt jag älskar i matväg; avocado, koriander, skaldjur, krämiga curryn, sushi och dylikt. Vinet finns att få förutom från alkos beställningssortiment, också på flertalet restauranger åtminstone här i huvudstaden, samt på de röda kryssningsfartygens taxfreehyllor!

,

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *