Linda Forssell botaniserar bland ädla druvor.

Mousserande vin,Okategoriserade

Bubbelskål på Valborg!

30 apr , 2018, 10.12 Linda Forssell

 

Havis Amanda firar med skumbad och mössa, själv korkar jag gärna en flaska bubbligt i gott sällskap ikväll. Vappen hör till konsumtionstoppen då det gäller all sorts mousserande vin i vårt land, och visst känns det ju alltid extra festligt att möta våren och solen med klirrande champagneglas. Lyckligtvis är sortimentet i allas vår stora vinbutik inte fy skam, och kan erbjuda nånting för både trinda och slanka plånböcker. Här följer några prisvärda och festpigga alternativ som pricken på i för vårens muntra sammankomster. Glada vappen till er, kära läsare!

Barrels and Drums Chardonnay Non-alcoholic Sparkling, 7,49€. Den omtänksamme värden serverar med fördel nånting alkoholfritt åt de gäster som av en eller annan orsak vill hålla promillehalten på noll, tex denna tyska alkoholfria mousserande. Jämför inte smaken med en alkoholdryck, utan tänk mer på den som en fräsch och lite syrligare läsk så blir du inte besviken – här finns subtila toner av söta druvor, päron och lite fläder.

Pinot Pinot Sparkling Pinot Grigio, 10,90€, är en pinfärsk nyhet från Ungern. Den är läckert förpackad och påminner lite om prosecco med sina okomplicerade, friska äppel- och päronaromer. Ett suveränt party- och picknickbubbel!

Alta Alella Mirgin Reserva Cava Brut Nature 2015, 15,50€, är en ekologisk cava (som även passar veganer) från ett av Spaniens minsta ursprungsbetecknade vindistrikt, DO Alella, beläget bara 10 km utanför Barcelona. Den är gjord på druvorna Pansa Blanca, även kallad Xarel-lo, Macabeu och Parellada, och är med sitt torra och örtiga, lätt brödiga och syrligt äppliga uttryck ett stiligt val till allt från aperitif till tapas och skaldjur. Välgjort och elegant.

Joseph Perrier Cuvée Royale Brut, 34,99€,  är en mycket förmånlig champagne som håller måttet utan att skämmas. De elementära brioche-tonerna, fräsig citrus och lite mineraltoner hittas förvisso, men annars är smaken ganska lätt jämfört med vissa andra stilar från området – och passar därför också utmärkt som stjärnan på bordet till en gladlynt och lättsam firning såsom valborg.

, ,

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *