Linda Forssell botaniserar bland ädla druvor.

Rödvin

Ett prima äventyrsvin från Rioja

5 aug , 2018, 22.18 Linda Forssell

 

För några dagar sedan packade vi ihop våra tre barn, några tält och en trangia och seglade iväg mot Äventyret. Med oss hade vi en hel del mat och dryck också, för även om man ger avkall på bekvämligheterna en stund så tycker jag inte man ska låta magen knorra. Visserligen var det inget mer kulinariskt än ärtsoppa och plättar med hemkokt svartvinbärssylt, men allt smakar så mycket ju godare ute i det fria och absolut inget fattades oss där på klipporna!

När barnen krupit till kojs (okej, när vi insisterat på att det faktiskt var läggdags och med milt våld fått dem att lägga sig) hade vi en lugn stund för oss själva, och passade på att korka en flaska Rioja. Jag har märkt att det kan vara lite knepigt med dem – ibland är de dammiga och fadda i smaken, ibland riktigt lyckade – såsom denna. El Número Primo Crianza 2013, 16,99 euro, gjort på Tempranillo-druvan, finns på beställningssortimentet hos Alko, och är absolut värd satsningen. Jag märkte först nu i skrivande stund att vinet vunnit en bronsmedalj i Vuoden Viinit 2018, klassen för Europeiska rödviner, och jag kan inte säga att jag är förvånad. Vinet känns modernt, är friskt och bärigt, mustigt och djupt på samma gång, med skön vanilj och kryddighet i bakgrunden. Dessutom är det ekologiskt, vilket ger tilläggspoäng på min skala. Ett riktigt bra grillvin medan vädret ännu tillåter – men själv kommer jag definitivt att återvända till det lite längre fram på höstkanten till goda grytor och svamprätter!

, , ,

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *