Linda Forssell botaniserar bland ädla druvor.

Vitt vin

Inga konstigheter

23 aug , 2018, 12.51 Linda Forssell

 

Ikväll firas konstens natt i vår huvudstad, och evenemanget gav mig plötsligt inspiration till dagens vintips: Vicarage Lane Sauvignon Blanc, 11,98€, från Marlborough i Nya Zeeland. Förutom att vinet är starkt kopplat till Finland i och med att vinmakar-duons ena part är finländska Satu Lappalainen, så är dessutom etiketten designad av en duktig finsk bildkonstnär, Sirpa Alalääkkölä, som även hon är sedan länge bosatt i Nya Zeeland.

Den riktiga konstnärens verk är på etiketten, medan vinskribentens klotter syns som bakgrund.

Vinet är en gammal favorit, gjort på Sauvignon Blanc, och passar fint som aperitif en sån här kväll i vänners lag. Smaken är straight forward och balanserad, krispigt syrlig och frisk, med mycket typiska, gröna toner av tropisk frukt, lime, grape och svartvinbärsblad. Rekommenderas också som kräftskive-vin – ett ännu högaktuellt tema några veckor framåt!

,

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *