Linda Forssell botaniserar bland ädla druvor.

Rödvin

Vilt höstlov

17 okt , 2018, 15.50 Linda Forssell

 

Den här veckan är det många som tack vare (eller kanske ”på grund av”, hur man nu förhåller sig till alla dessa lovdagar) sina skolbarn är lediga, och kanske har feeling att satsa lite extra på matlagningen, när man nu för en gångs skulle har lite mer tid och slipper dikteras av vardagens tighta tidtabeller. Dessutom är ju viltsäsongen i full gång, och känner man en jägare kan man ha turen att få tag i en bit närproducerat, etiskt och klimatsmart kött att slänga i grytan. Här kommer ett vintips som passar som handen i handsken till:

Sirius Rouge 2015, 14,90€, kommer från Bordeaux, och är en blandning av Cabernet Sauvignon och Merlot. Vinet är ursprungstypiskt men känns modernt, och bjuder på lite sträva toner av cederträ (cigarrlåda, säger en del) och generös frukt i form av svarta vinbär, plommon och en gnutta blåbär. Maison Sichels rötter går långt tillbaka i tiden, och grundades redan 1883. Peter Sichel, var i tiderna en av Bordeauxs största vinpersonligheter, och en advokat av ”terroirtänkandet” – han sa en gång: – En Merlot från Bordeaux har mer gemensamt med en Cabernet från Bordeaux än med en Merlot från något annat
håll i världen. Idag är det hans fem söner James, David, Allan, Benjamin och Charles, samt två barnbarn, Alexander och Max som driver familjefirman.

 

, ,

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *