Linda Forssell botaniserar bland ädla druvor.

Rödvin

Dödskallar och kristallglas till Halloween

26 okt , 2018, 12.55 Linda Forssell

 

Halloween är alldeles runt hörnet, och även om man inte är av den sorten som tycker dylika kommersiella ståhej är nånting att gå igång på, så kan man ju åtminstone för syns skull byta ut sin vanliga fredagsflarra mot en estetiskt mer passande sort, exempelvis Chronic Cellars Purple Paradise 2013, 20,98€. Från Kaliforniens ”vilda västern för viner”, Paso Robles*, kommer denna Zinfandel-blend –  fylligt, mörkt och tungt, och helt perfekt att hälla upp i ett stort tennstop eller ett kantstött gammalt kristallglas på All Hallow´s Eve.

Josh Beckett växte upp i Paso Robles, och jobbade på olika vingårdar under hela sin uppväxttid. Efter att ha avslutat sina collegestudier och tröttnat på att driva en lokal surshop blev han lärling hos olika franska, australiensiska och amerikanska vinmakare, för att sen återvända till sina gamla hoods och grunda Chronic Cellars tillsammans med sin bror Jake. Deras målsättning är att göra ”fun labels, serious wines”. Etiketterna står brödernas barndomsvän Joseph Kalionzes för, också han uppvuxen på en vingård där han som barn brukade klottra dödsskallar med benknotor på sin pappas vinflaskor. Denna Purple Paradise är verkligen ett bra exempel på Chronic-gängets laid-back stil: mycket zinfandelsk, full med mörk, saftig frukt, mörk kakao, mocka, läder- och och vaniljtoner, och som gjort för att serveras med en riktigt maffig hamburgare eller klassisk biff.

* också HBO har lanserat en egen Game of Thrones -vinkollektion från trendiga Paso Robles, men såvitt jag vet är det inte tillgängligt på den finländska marknaden

,

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *