Linda Forssell botaniserar bland ädla druvor.

Okategoriserade,Rödvin

Starke Adolfs dag på söndag

9 Nov , 2018, 10.48 Linda Forssell

 

Att vara man och pappa i vår kultur handlar till all lycka inte om att vara macho. Papporna av idag är ofta lika engagerade i sina barns vardag som många av mammorna: de klär på, de skjutsar, de flätar hår, de fixar kvällsmål och läser godnattsagor. Kanske de till och med bakar nånting till skolans julbasar? Machomännens plats är hur som helst i en förgången tid: de är roliga att skoja om och karikera till exempel i sagoböckerna – som när Pippi Långstrump går på cirkus och möter Starke Adolf, minns ni? Cirkusdirektören erbjuder 100 kronor till den som kan brotta ner den stora mustaschprydde mannen, vilket Pippi förstås slutligen gör med lätthet – men struntar i hundralappen. Att associera machismo med nåt humoristiskt är en modernare approach, och Macho Man Monastrell -vinet, 29,98€, är ett roligt exempel på detta.

 

Inom regionen Murcia ligger ett av Spaniens äldsta vindistrikt Jumilla, 300 km nordost om Madrid, och särskilt känt för sina röda viner. Området fokuserade tidigare på tunga, alkoholstarka rödviner, men har på senare tid också kunnat visa upp lite yngre, lättare viner. Macho Man Monastrell är dock stilmässigt mer av det gamla gardet, trots sin lättsamma etikett. Det är gjort på handplockade Monastrelldruvor från väldigt gamla stockar, och är mustigt, fylligt och rätt tanninrikt, med toner av plommon, örter och kryddor. Ett typiskt ”köttvin” som med fördel kan matchas med smakrika grillbiffar.

OBS: Vinet är från Alkos beställningssortiment, så kontrollera tillgängligheten på Alkos websidor innan ni beger er iväg på uppköp. Annars kan jag rekommendera er att ta en titt på förra årets farsdagsvintips här: Lindemans Gentleman´s Collection.

,

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *