Linda Forssell botaniserar bland ädla druvor.

glögg

Medelhavsglögg

11 Dec , 2018, 13.44 Linda Forssell

 

Releasen av årets Blossaglögg är alltid en stor happening, och detta jippo har återkommit årligen sedan 2003, då den första ”årgångsglöggen” lanserades på marknaden. Sedan dess har även många andra glöggtillverkare hoppat på tåget, men eftersom Blossa var först ute har de fått njuta av uppmärksamheten i betydligt större omfattning än de flesta andra tillverkare. Under de första åtta åren handlade det främst om nordiskt inspirerade smaker, men sedan 2011 har Blossa även fått inspiration från alla möjliga håll i världen – förra året stod Indien i centrum, och före det Japan, England och Sydamerika.

I år har Blossa 2018 di Limone, 14,98€ (308847) hämtat inspiration från Amalfikusten och dess citronlundar. Årets glögg har nämligen fräsch och syrlig smak av limoncello och kryddorna rosmarin, timjan och basilika, typiska för området kring Medelhavet. Den kan drickas både uppvärmd, eller med is, och om man kan hålla styr på tassarna kan man gott spara en flaska till sommaren – blanda med en skvätt prosecco och du har en fantastisk fräsch och somrig drink!

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *