Linda Forssell botaniserar bland ädla druvor.

Vitt vin

Eufori i glaset

25 feb , 2019, 13.55 Linda Forssell

 

Har ni inte ännu stiftat bekantskap med en av mina långtida favoriter Bründlmayer Riesling Steinmassel är det hög tid. Förvisso känns det nog då slantarna (24,99 € för att vara noga – i Sverige endast 199 SEK på systemet, vilken orättvisa!) lämnar plånboken, men när det gäller de flesta österrikiska viner har jag konstaterat att det bara gäller att snällt svälja förtreten och istället njuta av smakupplevelsen. Honungslena, fruktiga aromer svirvlar runt i glaset tillsammans med lime-syrligt, på snudd till spritsigt äppel och päron och strama mineraler, och strålar samman i perfekt harmoni som bara fortsätter och fortsätter.

 

Ni får förlåta min smått euforiska text, (kanske har jag drabbats av vårkänslor)men jag skojar faktiskt inte – ett skönare vitt får man verkligen söka efter! Det enda jag opponerar mig en aning emot är den småtråkiga etiketten. Men här kommer det gamla talesättet om hunden och håren väl till pass, för tydligen har pengarna satsats på innehållet istället för utseendet, och bra så. Vi brukar matcha det till sushi, en tiopoängs-kombination i min mening, men också skaldjur, sallader, stekt kyckling och vit fisk torde passa riktigt bra till – eller så bara som det är, rakt upp och ner!

 

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *