Linda Forssell botaniserar bland ädla druvor.

Rosévin

Rosa drömmar

13 maj , 2019, 11.27 Linda Forssell

 

Rosévinstrenden verkar hålla i sig, och även den finländska statistiken visar att vi äntligen kommit över våra inrotade fördomar och tagit till oss dessa somriga, friska och lättsamma viner. Hos oss är de spanska och sydfranska varianterna kanske de som är populärast, men faktum är att det kommer fina exemplar från alla världens olika håll och kanter. Våga prova nåt nytt!

 

Drömmer mig bort till en terrass i Provence, ljumma kvällar och kallt rosévin

 

Här är några av Bolagets nyheter värda att testa:

 Akakies Rosé 2018, 13,95 €: torr, generös och friskt rödbärig från Greklands enda PDA (Protected Designation of Origin) för roséviner, det svala, höglänta Amyndeon. Gör sig fint förutom till mezerätter även till stekt fisk och matiga sallader.

Opera Roses Chiaretto 2018, 11,98 €: ekologisk italiensk rosé, elegant som Maria Callas och frodig som Luciano Pavarotti. Lättdrucken och läskande med en diskret smak av blodapelsin och aprikoser – perfekt som aperitif i solen med lite skön musik i bakgrunden.

Och så en gammal trotjänare:

Château d’Aqueria Tavel Rosé 2017, 16,33 €: lite stramare och mer nyanserad fransos från rosévinernas Mecka, Tavel i södra Rhône, med läskande jordgubbs- och tranbärstoner – prova till grillad grisfilé och en fräsch grönsallad och njut!

 

 

, , ,

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *