Linda Forssell botaniserar bland ädla druvor.

Vitt vin

Prisvärt från Portugal

17 maj , 2016, 14.06 Linda Forssell

 

I början av 1900-talet var Setúbal, söder om Lissabon, ett viktigt centrum för Portugals sardinindustri, och är nuförtiden kanske mera känt för sina fenomenala dessertviner gjorda på Moscatel-druvan. Dock kommer det också andra vita viner därifrån, och jag provade nyss Adega de Pegoes Colheita Seleccionada  9,49 €, som är ett torrt vitt vin gjort på Arinto, Chardonnay, Verdelho och Antão Vaz.

Vår flaskan var årgång 2014, nu säljs 2015

Vår flaskan var årgång 2014, nu säljs 2015

Vilken druva som bidrar med vad i smakpaletten i en så pass regional blend är svårt att urskilja, men jag kan tänka mig att chardonnayn ger en viss nötighet, medan de andra bidrar i sin tur till en citrussyrlig, kryddig helhet. Vi dukade upp citronmarinerade kycklingfiléer med basilika-mozzarellafyllda tortellinin och grön sparris till, och tyckte det var en riktigt lyckad kombination.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *