Linda Forssell botaniserar bland ädla druvor.

Rosévin

Väldigt neiss

28 maj , 2016, 13.37 Linda Forssell

 

Äntligen är det säsong för det laxrosa, smultronröda och persiko-orange – dvs hela det ljuva, glada spektret av ljusröda nyanser som innefattas av roséviner. Jag brukar testa mig igenom en hel drös av dem i början av sommaren, och även om jag har en del kvar att avbeta på listan vågar jag här plita ner ett av dem som har stora förutsättningar att trona högst på prispallen när resultatet är klart. Namnet är lite fånigt, men jag antar att frestelsen bara är för stor när själva firman heter Weingut Ludi Neiss.

Neiss indeed

Neiss indeed

That´s Neiss Pinot Noir Rosé 13,50€, är ett tyskt, torrt rosévin gjort på pinot noir. Den ljusa färgen och den lite diskret pärlande munkänslan ger ett lättsamt första intryck, men det visar sig att vinet ändå har rejält med syra och struktur, och jag tänker själv på lingon och röda vinbär. Det är inte varje dag man hittar roséer med både esprit och innehåll, så jag ger denna omdömet ett riktigt bra köp, för både mingel och mat.

,

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *