Linda Forssell botaniserar bland ädla druvor.

Mousserande vin

En liten greve

9 jun , 2016, 08.04 Linda Forssell

 

Häromkvällen blev jag inbjuden till en väninna som nyss fått en baby, och eftersom jag inte ville komma tomhänt plockade jag med mig denna lilla italienska prosecco-flaska. Storleken (20 cl) visade sig vara precis passlig för varsitt glas, och spädbarnets mamma slapp våndas över dekadens och oregerlig dryckenskap på en vardagskväll och dessutom i så ungt sällskap.

IMG_1653

Somrigt och enkelt bubbel

Le Contesse Prosecco Brut Organic är en nyhet sedan medlet av maj på alko, och kostar knappa 4€. Som anstår en prosecco, är den gjord på Glera-druvan, och jag skulle beskriva den som lättdrucken, fruktig och pigg, med lite blommiga nyanser i både doft och smak. Prosecco görs på ett enklare och kostnadseffektivare sätt än tex champagne (jmfr charmatmetoden med champagnemetoden), och därför är den både betydligt billigare för plånboken, och också enklare i sin smakprofil – perfekt för ett avslappnat glas mellan vänner, gärna med en skål jordgubbar på sidan om.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *