Linda Forssell botaniserar bland ädla druvor.

Rödvin,Vitt vin

En siciliansk duo

13 jun , 2016, 20.37 Linda Forssell

 

Ibland har man många människor att agera värd eller värdinna för, och ibland är det praktiskt med lite ändamålsenligare förpackningar än ett dussin små glasflaskor. Ikväll är jag just hemkommen från ett sådant tillfälle, men eftersom jag snarare var där i egenskap av gäst så hoppas jag att ingen tittade snett på mig då jag kapade bag-in-boxarna ifråga och sprang ut med dem på terrassen för att fotografera dem. Allt för bloggen, och för er, kära läsare! Jag tycker nämligen bägge dehär var värda ett litet omdöme: prisvärda, mångsidiga och av god kvalitet, och dessutom med ytterligare några gemensamma nämnare – de är båda från Sicilien och gjorda av ekologiskt odlade druvor.

IMG_1700

Det vita heter Montalto Cataratto Viognier och kostar 27,90€. Smaken är torr och jämnt citrussyrlig, med lite örtiga och gröna inslag. Riktigt bra till diverse somriga sallader och enklare fiskrätter.

Jag smålog lite åt det rödas macho-namn, Da Sergio Organic 26,90€, men fick konstatera att det inte var så tokigt det heller. Mustiga kryddor och en varm syltighet blandas med en påtaglig kola-ton – gott till grillat kött och en sen sommarkväll på verandan.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *