Linda Forssell botaniserar bland ädla druvor.

Vitt vin

Avocado <3 Verdelho

18 jun , 2016, 19.21 Linda Forssell

 

Denna vecka vill jag tipsa om en av mina absoluta favoritproducenter från mitt favoritvinland, Portugal. Enligt traditionen brukar man där oftast blanda friskt mellan de olika lokala druvsorterna, men i det här fallet har Esporão tagit fram en mycket trevlig ren Verdelho, som kan hittas i vinbutiken för knappa 13€.

photo

Herdade Do Esporao Verdelho kommer från ett område som heter Alentejo, och ligger knappa 200 km sydöst från Lissabon. 300 soldagar per år, vida slätter med en jordmån på mestadels lera, granit och skiffer ger sig tillkänna i form av gröna, syrliga toner blandat med delikat frukt – örter, mineraler och omogen persika kommer jag att tänka på.

Vi är förresten SO LAST SEASON (or the season before that kanske) och käkar fortfarande ”dendär avocadopastan” med jämna mellanrum, särskilt när jag inte vill äta kött så ofta mera- och dessa två fann ju varandra på momangen!

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *