Linda Forssell botaniserar bland ädla druvor.

Vitt vin

Ett toppen bryggvin

27 jun , 2016, 21.05 Linda Forssell

 

Midsommaren kom och gick med varierande väder, goda vänners sällskap, dans kring stången, några myggbett och naturligtvis mängder med god mat. Som vanligt missberäknade undertecknad åtgången på sill (samma händer även alltid vid julen), och här sitter vi nu med färdig meny för åtminstone en vecka framåt. Till all lycka har vi hittat ett riktigt lämpligt vin för sommarens ”sillsallad” av ogenomtänkt man-tager-vad-man-haver-mat: australiensiska Hardys Nottage Hill Chardonnay på bag-in-box, 16,90€  (1,5L) från Alkos beställningssortiment.

FullSizeRender (2)

Enkelt, men ack så gott! Och utsikten…

Jaha, njä, Chardonnay…? kanske ni tänker. Men även om Chardonnay som druva kanske inte varit bland de trendigaste på en tid, så är den faktiskt rätt mångsidig – såvida den inte är över-ekad. Och denna är inte det alls, utan visar tvärtom på en riktigt pigg frukt (päron och citron, tänker jag mig) och ett balanserat fat-inslag, som ger en trevlig helhet som passar utmärkt både som aperitif och att servera till exempelvis sommarens bufféer till diverse fisk, skaldjurs- och kycklingrätter. Ett förmånligt och välgjort vin, helt enkelt.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *