Linda Forssell botaniserar bland ädla druvor.

Vitt vin

Mycket prima

19 jul , 2016, 14.07 Linda Forssell

 

Ny vecka, nytt vintips – dags för ett läskande vitt, som matchar det fina vädret. Plockade ner den här flaskan Terraprima, 12,85 €, från hyllan i Nagu-Alkon i största hast, utan att veta nånting om det. Har man bråttom till nästa färja så har man inte tid att fundera så värst. Registrerade bara att det var spanskt, vitt och ekologiskt samt att det inte kostade en förmögenhet.

Nåväl, det var ett lyckat val – en halvtimme från Barcelona finns Massis del Garraf, och därifrån kommer den här lite krejsiga blenden på inte mindre än sex olika druvsorter. En rolig kuriosa jag ramlade på när jag googlade var också att vinmakaren och nuvarande ägaren till vingården tog över rodret år 1979 – samma utmärkta år som undertecknad såg världens ljus. Han kan troligen sin grej vid det här laget, trots att jag på inga vis vill insinuera att detta skulle göra mig till åren kommen. Den kalkrika marken ger sig så smått tillkänna i vinets smak, tillsammans med en fräsch citrussyrlighet och en torr generositet. Bra stuff som passar till mycket – köp bort, säger jag.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *