Linda Forssell botaniserar bland ädla druvor.

Rödvin

Australiensisk mångmedaljör

28 jul , 2016, 20.38 Linda Forssell

 

Vi fick en flaska Wakefield Cabernet Sauvignon, 12,99 €, av en vän häromveckan, och den fick efter lite funderande ackompanjera en av sommarens många grillmiddagar i trädgården – ett uppdrag den skötte med bravur och därför förtjänar omnämnas här.

IMG_0710

Det har delats ut generöst med medaljer här…

Wakefield Cabernet Sauvignon kommer från trendiga, lite svalare Clare Valley, och är döpt efter Wakefield -floden som flyter genom vingårdens marker. Det sägs att området tidigare varit havsbotten som torrlagts genom landhöjningen, och fynd av bland annat fossila sjöhästar stöder denna teori. Bilden av de tre sjöhästarna som pryder etiketten symboliserar förutom den här historien också den tredje generationen som leder vinhuset idag.

Vinet i sig är intensivt fylligt och ganska tight, utan att för den skull vara sådär typiskt syltigt som australiensiska viner ofta vill vara. Perfekt till smakrika köttbitar från grillen, och faktiskt inte alls tokigt att fortsätta smutta på en stund efter middagen heller – och dessutom mycket prisvärt!

,

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *