Linda Forssell botaniserar bland ädla druvor.

Mousserande vin

Ett annorlunda inslag på glöggfesten

24 Nov , 2016, 22.14 Linda Forssell

 

I helgen firas det ”lillajul” på många håll, och till upplägget hör givetvis både glögg och pepparkakor. Inget ont i det, eftersom det bara är början på julsäsongen och man inte hunnit tröttna än (det finns ju dessutom glöggar i oräkneliga antal utföranden nuförtiden) – men i ärlighetens namn kanske det kunde kännas uppiggande att inte följa traditionen så minutiöst? Ett hett tips är isåfall att antingen blanda ihop en jul-Kir själva (tänk Kir Royal men med en skvätt glöggkoncentrat och skumppa) eller så korkar ni en flarra fräsch, kyld Glöet ,12,89€ istället.

 

IMG_0552

Produkten, som är en finländsk innovation, var en hit hos Alko förra året, och har i år också lanserats på den svenska marknaden. En blandning av glöggkryddor (apelsin, citron, kanel, ingefära, vanilj och russin) och ett spanskt mousserande vin är det vinnande receptet, och den vackert julröda,fruktiga drinken kan serveras både som tex välkomstskål, eller tillsammans med små söta munsbitar. En glad och omedelbar julfest-effekt!

,

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *