Linda Forssell botaniserar bland ädla druvor.

Mousserande vin

Leve kärleken!

1 mar , 2017, 10.14 Linda Forssell

 

Detta är ju ingen politisk blogg, men jag vill ändå ägna dagens inlägg till att hylla kärleken.  Att vår värld mår bra av mer kärlek, mer förståelse och mer empati är dessutom inte politik, det är bara sunt förnuft. Så idag, när Finland äntligen, som sista land i norden, tillåter samkönat äktenskap tycker jag vi kan fira det med en spansk cava klädd i regnbågens färger av den välrenommerade producenten Sumarocca – True Colours, 11,99€.

Man kan visa sitt stöd för utsatta på många sätt – och huvudsaken är att man gör det på NÅT sätt.

True Colours är gjort på de traditionella cava-druvorna Parellada, Macabeo och Xarel-lo, men har även fått ett tillägg av 9% Chardonnay. Smaken är torr (restsockerhalten är 12 g) men friskt fruktig med inslag av citrus och kaneläppel. Hela vinets väsen är fräscht och lätt, med fina bubblor och en jämn finish.

I Sverige går förresten 5 kr av varje såld flaska till Regnbågsfonden, som skapades av Jonas Gardell, Jon Voss och Arto Winter. Stiftelsen Regnbågsfondens arbetar för att hjälpa HBTQ-personer i hela världen, särskilt i länder där de förföljs och trakasseras av myndigheter, polis och religiösa institutioner. Det är synd att samma insamling tydligen inte var möjlig här på vår inhemska marknad.

,

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *