Linda Forssell botaniserar bland ädla druvor.

Mousserande vin

Vårligt bubbel

15 mar , 2017, 10.01 Linda Forssell

 

Fåglarna kvittrar allt ivrigare för varje dag, och snön smälter med fart medan solens strålar värmer om kinden – det råder inget tvivel om att vintern är tvungen att kapitulera inom kort. Det tycker jag man kan fira med ett glas bubbel, och då finns det inget självklarare val än en iskall, lätt och fruktig italiensk prosecco.

Bild lånad av producenten

Dagens tips är Pasqua Prosecco Brut, 11,48€, en pigg och fruktig prosecco, med tydliga inslag av päron, lite melon och en mjuk och skön mousse. Den är läskande och festlig som aperitif före maten, men passar också till lättare mat i stil med sallader och plockmat. Den här proseccon ingår i en vinserie som heter Romeo & Julia, vars etiketter i grunden är foton från en av murarna på Via Mazzini, där man blickar över Romeo och Julias berömda balkong. På denna mur skrivs och ristas tusentals kärleksmeddelanden varje år, och vinserien är sålunda en hyllning till kärleken och en av världens mest romantiska städer, Verona.

Vill ni göra en fräsch vårdrink kan jag förresten tipsa om att hälla en skvätt citronlikör, tex Limoncello, i bottnet av ett champagneglas, fylla upp med prosecco och slutligen toppa med några frusna hallon. Enkelt och lite lyxigt!

 

 

,

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *