Linda Forssell botaniserar bland ädla druvor.

Rödvin

Köttbullevinet

4 apr , 2017, 11.38 Linda Forssell

 

Livet är inte bara champagne och fest, utan för det mesta knallar det på i mycket vardagligare tecken. Dock behöver man ju inte göra sin vardag jämntjockare och gråare än vad den redan är, utan tvärtom ska man ta vara på alla möjligheter att med små medel sätta en lite gyllene kant på sin tisdag. Idag ska ni därför få tips om det perfekta köttbullevinet.

Pasqua Villa Borghetti Bardolino Classico 2016, kostar endast dryga 8€, och kvalificerar sig således utmärkt som ett vardagsvin. Vinet kommer från Gardasjöns östra strand, och är gjort på druvorna Corvina Veronese, Rondinella och Molinara. Det unga, lättsamma Bardolino-uttrycket kommer väl fram, för vinet är lätt och slankt, och har en tydligt bärig ton, med fina inslag av hallon och syrliga körsbär och ett lite kryddigt avslut. Det är ett rakt-på-sak vin som är lätt att matcha till nånting lite salt och fett – ypperligt att servera en aning svalt till exempel till hemgjorda köttbullar och pizza!

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *