Linda Forssell botaniserar bland ädla druvor.

Vitt vin

Vårlig vardag

21 apr , 2017, 13.58 Linda Forssell

 

Jag upptäckte till min glädje att vi kommit till sparristider – butikernas grönsaksdiskar lockar med både vita och gröna knippen, även om priset fortfarande varierar en del. Dyr mat är det dock inte, och i vår familj frossar vi i sparris i olika former längs hela säsongen. Visste ni förresten att ungefär 40% av alla reagerar på sparris med ett lite fränt luktande kiss? Sparrisen är urindrivande, och redan efter tio minuter kan man behöva gå på toaletten. Hos människor med en viss genetisk läggning ger aminosyrorna och andra ämnen i sparrisen dessutom kisset en distinkt lukt, som dock försvinner snabbt och är helt ofarlig.

Och från kisset tar vi åsnebryggan över till vinet: Chill Out Crisp & Fruity Organic Riesling på plastflaska, 7,99€. Det finns många druvor som går fint ihop med sparris, men jag personligen återkommer ändå ofta till riesling. En av dessa är det tyskproducerade, ekologiskt odlade Chill Out, som har en karakteristisk mineralisk citrussmak med tydliga limetoner och en krispig, äpplig syra som adderar upp till en uppfriskande, lättsmält helhet – ett perfekt vardagsvin att matcha till vårens gröna rätter!

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *