Linda Forssell botaniserar bland ädla druvor.

Vitt vin

Nya vindar från Nya Zeeland

2 maj , 2017, 20.16 Linda Forssell

 

Jag känner det inombords, hur stegen blir lättare för var dag och sommaren hägrar inte allt för långt bort. Valborg må ha varit kall och rå, men solen hittade ändå fram på första maj, och vi kunde duka upp till vappenfest på gården med våra vänner.  För att njuta fullt ut så tycker jag vi gott kan fortsätta att frossa i vårens primörer ett litet tag till,  och kan därför tipsa er om en snäppet stiligare riesling som kommer från Nya Zeeland, och heter Kahurangi Estate Riesling 2015, 14,87€.

En ”tribal” som INTE känns utdaterad!

Kahurangi Estate ligger ett stenkast ifrån staden Nelson,längst upp på den nordvästra spetsen av sydön, och är granne till det mer kända vindistriktet Marlborough. Vingården är döpt efter en närbelägen nationalpark, och betyder ungefär ”värdefullt innehav” på maori. Tre fjärdedelar av gårdens areal används till att odla vita druvor, som verkar trivas ypperligt i de långa, svala somrarna. Den här rieslingen, som är torr, stramt äppelsyrlig och mycket elegant, lär ska gå åt som smör i solsken i Tyskland (vilket kanske kunde liknas vid att sälja sand till saudierna), men ni kan ju tolka det som ett berättigande till att kurva in via närmaste alko och köpa hem en flaska inför veckoslutets finmiddag.

,

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *