Linda Forssell botaniserar bland ädla druvor.

Mousserande vin

Bara det bästa till mor

13 maj , 2017, 13.30 Linda Forssell

 

Vart man än vänder blicken dessa dagar ser man reklamer och tips om bubbel med hänvisning till morsdag. Ni som tröttnat redan kan klicka er vidare, för jag är inte ett dyft bättre än de andra recensenterna. Men det finns ju en orsak – rödvin på frukostbrickan fungerar varken ihop med de pocherade äggen eller med socialmyndigheterna.

Eftersom vi ännu har vappens mousserande drycker i relativt färskt minne, ska jag utöka förslagen med några rosa drycker:

Fresita, 9,98 € är ett chilenskt mousserande vin som fått en infusion av färska små jordgubbar från foten av Anderna. Huvuddruvan är muscat, och smaken är enkelt sommarsöt och frisk. Fresita finns också i smaken Blueberry-Rasberry, som fått smak av blåbär och hallon, och är snäppet mindre söt.Om mor vanligtvis gillar cider mer än vin kan detta vara ett festligt alternativ.

Mionetto Gran Rose Extra Dry, 8,99€ är ett mousserande vin från Italien, och bjuder på de mindre omtalade druvorna Raboso och Lagrein. Smaken är torr och syrlig, med rikliga aromer av röda bär och en liten pigg örtighet mot slutet.

André Clouet Rosé Champagne Brut, 39,95 €, korkar man om man riktigt vill skämma bort mor i huset – eller sig själv. Smaken är lång, mycket torr, elegant och lätt rostad med nötiga inslag av äppel, röda vinbär och hallon. Denna underbart vackra laxröda champagne kommer från grand cru-byn Bouzy, där några av de allra bästa pinot noir-vingårdarna i hela Champagne finns. Här tjänar många av odlarna gott om pengar på att sälja sina druvor till de stora champagnehusen som använder dessa till sina prestigechampagner, men det finns dock några odlare som gör egen champagne, som de kan sälja till ett betydligt mer tilltalande pris. En av dem med egen odling och produktion är André Clouet, som idag leds av Jean-François Clouet.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *