Linda Forssell botaniserar bland ädla druvor.

Mousserande vin,Okategoriserade

Skål för allas vår Finlands mö!

5 Dec , 2017, 12.41 Linda Forssell

 

Imorgon samlas vi och höjer en skål för vårt vackra fosterland, för vår historia men också för vår framtid.
Det har lanserats många ”Suomi 100” produkter på marknaden, varav en handfull är mousserande viner hos Alko. Min favorit bland dessa är den vackra Kuulea Suomi Finland 100, 11,99€. Det är det luxemburgiska Storhertigdömets hovleverantör Bernard Massard som står bakom, en av de äldsta och mest välkända producenterna av mousserande vin i landet.

Den finska nationalfågeln sångsvanen på etiketten har fotograferats av Tero Hakala i Pelisalmi, Kangasala. Originalbilderna finns på www.studiopelisalmi.fi/swan

Kuulea har gjorts enligt den traditionella metoden på druvorna Chardonnay, Chenin Blanc och Pinot Blanc, och känns friskt bubbligt och rätt så typiskt i sin klass. Det innehåller 17 g socker/ liter, och är således inte alldeles kruttorrt, utan bara ”torrt” och i mitt tycke därför behagligare för gommen, och mer lättanvänt också till mat. Det för tankarna till gröna äpplen, omogna päron och mirabellplommon, och i bakgrunden hittar man också de fina brödaktiga tonerna, tillsammans med en pigg citrusliknande syrlighet.

Jag önskar er alla en trevlig självständighetsdag!

,

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *