Linda Forssell botaniserar bland ädla druvor.

Okategoriserade

Överraska med passion!

14 feb , 2018, 09.59 Linda Forssell

 

Om man mot förmodan tröttnat på det hittills extremt sockerstinna februari, och vill fira Valentine´s Day i lite vuxnare tecken kan jag tipsa er om en enkel men stilig Bellini-inspirerad cocktail, med vacker och läskande passionsfrukt i huvudrollen.

Bild lånad från waitrose.com

För två drinkar behövs en passionsfrukt, mousserande vin och två matskedar apelsinlikör, tex Cointreau. Halvera frukten och gröp ur innehållet med en sked, pressa sedan det mot en finmaskad sil så att kärnorna separeras från saften. Häll upp mousserande vin i grunda glas (som gärna kan stå en stund i kylen först för att bättre hållas kalla), och toppa med en matsked likör i varje glas, samt till sist passionsfruktsaften. Servera genast. Vill man ha en lite mildare variant kan man strunta i cointreau´n och mjuka upp smaken med lite pudersocker som blandas i passionsfruktssaften istället.

,

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *