Linda Forssell botaniserar bland ädla druvor.

Rödvin

Blomknoppar sprungna ur Sicilien

24 mar , 2018, 20.05 Linda Forssell

 

Påsken närmar sig, och imorgon kommer det första beviset åtminstone här i södra Finland då små påskhäxor och andra varelser förväntas knacka på dörren med sina ramsor, skramlande kaffekannor och pyntade ris. Hoppas ni hunnit bunkra upp med godis! Om inte, så håller många butiker söndagsöppet nuförtiden och kan rädda missödet – vilket leder tankarna vidare till en stor nyhet: Alko kommer i år, tack vare den nya alkohollagen, att för första gången vara öppna som vanligt även under påsklördagen!

Veckans tips ligger i feel-good kategorin, både till utseende och smak. Italienska Villarini Nero d´Avola, 10,99€, har slagits in i ett vackert och vårigt pappersomslag,  som påminner lite om en gammaldags biologi-skoltavla, och som lär ska ge vinkar om hur vinet smakar. Tittar man noga bland blomknopparna och kvistarna hittar man plommon, körsbär, björnbär, vanilj och salvia bland teckningarna, och visst uppfattar jag också vinet självt som lagom runt, aningen syltigt, med en svag örtighet i bakgrunden, samt en lite småkärv gomkänsla som inte alls sitter illa. Inget märkligt, utan ett enkelt och bra vardagsvin som funkkar i köket till mångt och mycket.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *