Linda Forssell botaniserar bland ädla druvor.

Mousserande vin,Rosévin

Rosébubbel till nära och kära

8 jun , 2018, 13.52 Linda Forssell

 

Vill man göra det enkelt för sig och hitta nåt som fungerar som både sommarpresenter till lärare och dylika, och som servering på sommarens många fester tycker jag man kan satsa på ett mousserande rosévin – de är lätta att gilla både till utseende och smak, och finns i varierande prisklasser där var och en kan följa sin egen smärtgräns. Lindar man sen en liten midsommarros och ett sidenband runt buteljhalsen har man sin gåva klar pronto!

Nya Zeelands odlingsareal är inte mycket större än vindistriktet Champagne i Frankrike, men landet är ändå känt för sina moderna och intressanta viner. Ett av vinhusen på den norra ön är Lindauer, som också är områdets största exportör av mousserande vin. Dagens tips är således Lindauer Rosé Brut, 13,49€ som är gjort enligt traditionell champagnemetod på druvorna Chardonnay och Pinot Noir från områdena Hawke´s Bay och Gisborne. Designen på både flaska och etikett är avskalat elegant, och också själva innehållet följer en och klassisk linje. Smaken är frisk och fyllig med inslag av solmogna hallon, syrliga röda vinbär, ett stänk citrus och i bakgrunden lite typiska aromer av nyrostat bröd som kikar fram. En riktigt snyggt sammansatt helhet, som kan avnjutas välkyld på egen hand, eller tilsammans med nåt smått och salt för att ge festen en stilig start! Vill man ta sin bjudning till nästa nivå, eller bara få lite variation kan man också använda rosébubbel som drinkbas – testa till exempel att blanda två delar av bubblet med en del blodapelsinsaft i ett vanligt vinglas, och garnera det med en apelsinskiva, så har du en somrig och enkel drink!

, ,

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *