Linda Forssell botaniserar bland ädla druvor.

Okategoriserade

Hallåja, det är Harry

12 okt , 2018, 14.44 Linda Forssell

 

Har du 15 euro brännande i plånboken och vill ha ett gott och prisvärt vin ska du söka upp den röda Miss Harry från Australien-hyllan. Det är en fyllig, kryddig, varm blandning av bl.a. Grenache, Syrah och Mourvèdre, och passar jättebra till lite rejälare kötträtter, som tex en gryta, eller nånting från grillen.

Ni har kanske hört om GSM-viner nångång? Det syftar till druvblandningen, som är vanlig i särskilt södra Rhône, i Châteauneuf du Pape. Dean Hewitson, vinmästaren på Hewitson, har i många år gjort sin egen tolkning av området, med en australiensisk twist förstås. Man hittar mycket syltiga plommon och körsbär och en ekighet som skiljer vinet åt en aning från den franska stilen, men samtidigt är det fräscht och har en bra syra, vilket gör det väldigt mångsidigt och trevligt.

Kuriosa: Miss Harry är inte namngivet efter den lokala crossdressern, utan efter Hewitsons dotter Harriet.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *