Linda Forssell botaniserar bland ädla druvor.

Rödvin

Sjöhästvinet från Down Under

18 mar , 2019, 11.27 Linda Forssell

 

Ibland är det kul att återkomma till ett vin man smakat tidigare, och tex jämföra en äldre årgång med en nyare. Själv kan jag dessvärre inte förlita mig på mitt minne, och då är det behändigt att ha anteckningar att gå till – i mitt fall är det ofta bloggen. I juli 2016 testade vi australiensiska Wakefield Cabernet Sauvignon 2014, och häromkvällen öppnade jag nyfiket en flaska av årgång 2016. 

 

Priset har stigit med en euro, och vinet kostar nu 13,99 €, vilket fortfarande är riktigt rimligt med tanke på kvaliteten. Sist beskrev jag det som ”intensivt fylligt och ganska tight, utan att för den skull vara sådär typiskt syltigt som australiensiska viner ofta vill vara.” Fortfarande håller grundstrukturen ihop, och den nya årgången är mustig och varm, med silkiga tanniner – men fortfarande mer stram än syltig, trots framträdande aromer av både svartavinbär och boysenbär. Avslutet är långt och balanserat, med passlig ek och krydda. Ett välgjort och elegant vin, som passar lika bra för dem (inga namn nämnda) som måste paniktitta på gamla avsnitt av Game of Thrones innan den nya säsongen släpps , som till en god biff med pommes frites eller en smakrik lasagne.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *