Linda Forssell botaniserar bland ädla druvor.

Vitt vin

Blommigt på buffet´n

23 apr , 2019, 14.22 Linda Forssell

 

Muscat är ett barn med många namn – Moscato, Muskateller, Moscatel, Hanepoot, Zibibbo, Muskotaly och säkerligen många fler beroende på var i världen man rör sig. Ofta kan man härleda en druvsort till ett specifikt område, och förvänta sig att den kommer att trivas allra bäst just där i fortsättningen också – men med Muscat är det lite annorlunda. Den har vandrat över kontinenterna och slagit rot i både Europa, Australien, Afrika, Nord- och Sydamerika och till och med i Asien, och bjudit på sig själv i både söta (italienska Moscato d´Asti är ju en klassiker) och mindre söta varianter. Dry Muscat är som den klipske läsaren redan uppfattat en torr variant, och är ofta lätt och lite blommig till sin karaktär.

Veckans tips, Murviedro Galeam Dry Muscat, 10,68€, från beställningssortimentet, är ett svalt, vårigt vin från Alicante-området i Spanien. I den torra, uppfriskande smaken hittar man exotiska toner av passionsfrukt och litchi, balanserat av pigga syror och en dröjande eftersmak. Passar finfint som fördrink, och till lätta rätter av grönsaker och fisk på buffetbordet. Plus i protokollet för smakfull design och ekologisk odling!

,

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *