Linda Forssell botaniserar bland ädla druvor.

Mousserande vin,Okategoriserade

Skål för mamma!

11 maj , 2019, 17.30 Linda Forssell

 

Både de fysiska och de virtuella butikerna skyltar för fullt med hänvisning till morsdag. Jag har förståelse för er som tröttnat, och ni kan lugnt klicka er vidare härifrån. Men för dem som ännu finslipar på planen hur mor bäst ska firas imorgon så ska jag dra mitt strå till stacken och ge några tips inom mitt expertisområde–  ett glas rödvin på frukostbrickan fungerar nämligen inte riktigt så bra ihop med varken frukostbrickans pocherade ägg eller med socialmyndigheterna.

Prova istället:

La Caliera Moscato d’Asti, 8,59 €/ 0,375l från Borgo Maragliano i italienska Piemonte är ett lätt spritsigt och sött vin med skönt låg alkoholhalt (5%), som tack vare kryddiga toner av torkade aprikoser och en generös sötma som påminner om mogna päron passar fint med en liten bakelse eller kakbit med bär.

Lindauer Rosé Brut, 13,97€ är gjort enligt den traditionella metoden (dvs på samma sätt som champagne) på druvorna Chardonnay och Pinot Noir från områdena Hawke´s Bay och Gisborne. Designen på både flaska och etikett är avskalat elegant, och också själva innehållet följer en och klassisk linje. Smaken är frisk och fyllig med inslag av solmogna hallon, syrliga röda vinbär, ett stänk citrus och i bakgrunden lite typiska aromer av nyrostat bröd som kikar fram. En riktigt snyggt sammansatt helhet, som kan avnjutas välkyld på egen hand, eller tillsammans med nåt smått och salt för att ge festen en stilig start!

 

 

, , ,

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *