Linda Forssell botaniserar bland ädla druvor.

Rödvin

Ett glas i lugn och ro

4 jul , 2019, 10.43 Linda Forssell

 

Sommarlovet är långt, och för föräldrar för det ofta med sig lite huvudbry om hur man ska få det att gå ihop då man själv oftast bara har fyra veckors semester. De flesta delar upp det mellan sig på nåt sätt, och just den här gångna veckan har det inneburit jobb och stadstillvaro för mig, medan barnen och maken varit lediga på landet. Jag har längtat mig tokig efter dem, men emellanåt har det varit rätt skönt också med att få ensam ha herraväldet över Netflix, äta delisallad och lösgodis till middag och strosa på stan helt i lugn och ro efter avklarad arbetsdag.

Däremot har jag dragit mig för att öppna en hela vin, det skulle kännas lite väl dekadent – men lösningen finns som vanligt i dagens smarta förpackningar. Jag har nyligen skrivit om burkvin i papperstidningen, vilka är perfekta som picknick-vin en varm sommardag pga att de inte går sönder, och dessutom är snabba att kyla. Här får ni ett tips om en annan innovation, nämligen portionskartongen!

 

Disclaimer gällande proportionerna i bilden: Jag gillar stora glas, här ett av mina favoriter – Riedels Vinum Pinot Noir.

 

Oneglass Cabernet Sauvignon, 3,19 €, motsvarar (som den kvicktänkta läsaren redan luskat ut) ett generöst glas, knappa två deciliter för att vara exakt. Det är bara att riva av toppen på förpackningen och hälla upp. Vinet är italienskt och lätt att dricka, mjukt och enkelt, passar till det mesta. Inte direkt ett vin att filosofera över desto mer ingående, men perfekt till en smörgås och ett avsnitt ”Störst av allt”!

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *