Linda Forssell botaniserar bland ädla druvor.

Rödvin

Till farsdagens solnedgång

8 Nov , 2019, 10.21 Linda Forssell

 

Jag tipsade om några passande viner till farsgubben i gårdagens papperstidning, men här kommer ytterligare ett lite humoristiskt alternativ – franska John Wine 2018, 14,99€. Vinets namn är förstås en ordlek som syftar på skådespelaren John Wayne, känd för att vara något av en rebell, cowboy och kvinnotjusare.

Foto: Viinimaa

Smaken är lätt att gilla också för den ovanare vindrickaren – medelfyllig och rund, med toner av lakrits, björnbär och mörka körsbär. De mjuka tanninerna ger ett långt och avrundat slut. Stek en mör pepparbiff, fixa till en spaghetti bolognese eller duka fram grillad kyckling med pommes frites till denna så tror jag ni får en mycket nöjd pappa i huset!

Vinet är biodynamiskt producerat, och passar också veganer.

I’m a poor lonesome cowboy

I’m a long long way from home

And this poor lonesome cowboy

Has got a long long way to roam 

Over mountains over prairies

From dawn till day is done

My horse and me keep riding

Into the setting sun…

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *