Linda Forssell botaniserar bland ädla druvor.

Okategoriserade

Skål för 2020!

2 jan , 2020, 11.20 Linda Forssell

 

Vill titta in och önska er, mina kära läsare, ett riktigt gott nytt år! Det känns lite extra kul att tänka sig att ”det glada 20-talet” är här igen, och jag hoppas vi alla får ett år fyllt av glädje, skratt, gemenskap och drömmar som går i uppfyllelse.

Jag brukar inte vara så ambitiös med nyårslöften, åtminstone inte om jag tror att de kommer att orsaka mig stress och prestationsångest, och i förlängningen bara leda till att jag blir besviken på mig själv. Men däremot kan jag skriva under ifall de handlar om att vara snäll med sig själv, hitta balans och inre ro, må bättre och vara gladare – och här tänkte jag därför i egenskap av er hov-vinskribent dela med mig vad jag tänkt jobba på i mat- och vinväg det kommande året:

Häng på om ni vill!

  1. Jag ska försöka äta och dricka med lite mer eftertanke. Jag vill göra mina val mer medvetna, understöda mindre aktörer och tänka ”bättre kvalitet mer sällan” hellre än ”mycket och billigt ofta”.
  2. Jag ser fram emot att lära mig nya saker, och ska försöka vidga mina vyer bort från beprövade och ibland lite tråkiga bekantskaper. Det finns så många vindruvor, områden och producenter där ute som bara väntar på sin chans!
  3. Jag ska sluta stressa över vad som bjuds hos oss då vi har gäster. det behöver inte dukas fram en perfekt planerad multirätters varje gång, utan jag vill lämna mer plats för kravlösa, spontana gettogethers istället. Man kommer faktiskt ganska långt också med att korka sitt favoritvin och ta fram några goda ostar. Eller ens en flaska kyld chardonnay med en skål smöriga popcorn!

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *