Linda Forssell botaniserar bland ädla druvor.

Okategoriserade,Rödvin

Kina på tapeten – och i glaset

28 feb , 2020, 10.00 Linda Forssell

 

Mycket skriverier om Kina på sistone, av förekommen anledning. Det går inte att öppna en tidning eller en social media app utan att det ödesdigra C-ordet dyker upp – och naturligtvis ville jag inte vara sämre i gårdagens vinruta i Hbl, där jag skrev om kinesiska viner. Jag inbillar mig nämligen att många inte vet att det kommer rätt fina viner från Kina nuförtiden – och det är inte så konstigt beaktat att landet är det sjätte största vinproducerande landet i världen. Den långa versionen är tyvärr enbart för betalande prenumeranter, men själva vinerna kan jag ju vara lite generös med och tipsa om här, tänkte jag.

Flying winemaker Lenz Moser från Österrike är med i många kinesiska vinprojekt

Changyu Noble Dragon 2013, 15,99€ Vinet är mörkt rubinfärgat, med eleganta, runda tanniner och fylliga aromer av körsbär och vinbär med ett långt avslut. Doften är delikat och påminner om dadel, örter och en aning ek. Mångsidigt vin, men även värt att prova med utpräglat kinesiska rätter som till exempel “pekinganka”. 

Moser XV Helan Mountain Cabernet Sauvignon Blanc de Noir, 18,79€ Ett spännande vitt vin som är gjort på röda druvor. Smakrikt, torrt och generöst, med eleganta aromer av röda bär, persika och grapefrukt. Ett snillrikt alternativ till stående bord där många smaker ska mötas! 


Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *