Linda Forssell botaniserar bland ädla druvor.

Mousserande vin

Varde vapp, varde ljus!

2 maj , 2020, 11.17 Linda Forssell

 

Valborg och första maj är startskottet för våren sådär riktigt på riktigt, så det känns. Ni vet, så man vill byta till kortstrumpor (om man är en tant som jag, de coola kidsen går ju året runt med såna) och vita sneakers, sitta på terrasser (ens sin egen, nu när allmänna är off limits) och gå med jeansjacka istället för yllekappa. För nu skiner solen, nu är det vår oberoende av termometern!

Vi testade nyheten Lumen Reserva Brut, 15,98€ igår. Vingården som gör det här mousserande vinet heter Bodegas Bilbaìnas, och är det äldsta vinhuset i Rioja. Namnet Lumen, som betyder ljus, är en hyllning till hemstaden Haron som var bland de första i Spanien att få elektrisk gatubelysning. Lumen är också det mått man anger ljusstyrka i.

Bubblet är gjort på 100% Garnacha, och är piggt och livligt som sig bör, med friska citrusaromer och syrliga äppletoner. Ett riktigt trevligt torrt bubbel som passar till både sällskapliga skålar och olika maträtter (tänker sushi och skaldjur, ostar och småplock, mums!).

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *