Linda Forssell botaniserar bland ädla druvor.

Okategoriserade

Viinilehtis ”Årets rosévin” 2020

14 maj , 2020, 09.44 Linda Forssell

 

Jag skrev nyss om vinet som valdes till Viinilehtis Årets rosévin 2020 i pappersupplagan av Hufvudstadsbladet, men för er som kanske inte läste så kan vi ta en re-cap.

Såhär beskrev jag det: Ett fräscht, fruktigt vin med lätt sprits, och aromer av frusna jordgubbar, hallon, vinbär och röd grapefrukt. Det mineraliga tonerna ger vinet ett härligt friskt avslut. Utmärkt som apéritif med lite plockmat, till matiga sallader, pajer, pizza och kyckling. De modigaste kan även testa med en skopa jordgubbsglass!

Vinet är alltså det portugisiska Casal Garcia Rosé, som kostar 8,99€.

Bild: viinimaa.fi

Bland de 50 roséer som juryn smakade på i blind-tastingen var denna favoriten, och beskrevs som (fritt översatt) ”stilren, nyanserad och bärig i doften, med aromer av hallon, körsbär och mogna röda skogsbär. Smaken är nästan torr, och följer de ungdomliga doftaromerna av röda bär. I smaken finns även nyanser av jordgubb, citrus och rött äppel – till och med av persika. Vinets charmiga, svagt söta smak stramas upp av en pigg syra och tungkittlande spritsighet. En mycket läcker helhet som får det att vattnas i munnen.”

Jag måste säga att jagkanske är en aning förvånad över att det vann, för det är ett ganska så anspråkslöst vin, men hey why not. Åtminstone är det inte förstört av priset! Vill ni testa det så ska ni springa iväg till bolaget snarast, för det lär bli rusning vid roséhyllan nu.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *