Linda Forssell botaniserar bland ädla druvor.

Okategoriserade

Gottgott från Gott

20 aug , 2020, 10.44 Linda Forssell

 

Stilig som en pink Cadillac! Så beskrivs Joel Gott Santa Barbara Pinot Noir 2016, 28,90€ och jag är ju benägen att hålla med. Jag köpte den, trots det lite högre priset, för att jag mig veterligen aldrig smakat på nånting från det området (en blandning av vingårdar från olika AVA, i det här fallet Santa Rita Hills, Santa Maria Valley och Central Coast) , och var särskilt nyfiken på hur en PN därifrån kunde tänkas smaka. Jag blev positivt överraskad, ja nästan överrumplad måste jag säga, av alla smakintryck som koncentrerades i vinet.

Överst var ett gäng rätt tighta aromer av mörka, generösa bär som bigarråer och jordgubbar, sedan kommer kryddiga toner av nejlika, vanilj och kanel, och tillsammans utgör de nånting som faktiskt påminner lite vagt om coca-cola – inte alls vad jag väntat mig, men alltså WOW. Ett riktigt häftigt vin, som jag tror jag måste gå och skaffa mig en flaska till av innan det tar slut, eftersom det var ett begränsat parti.

,

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *