Linda Forssell botaniserar bland ädla druvor.

Okategoriserade

Maxa höstmyset

2 okt , 2020, 13.23 Linda Forssell

 

Jag har redan plockat på mig några nävar av det efterlängtade gula guldet då jag råkat på det under mina hundpromenader i närskogen, men om denna höst blir alls lik förra årets, så exploderar väl skogen snart av trattisar och trumpetsvamp också.

Ett alltid lika gångbart tips till sgs alla svamprätter är Ruffino Chianti Organic 2019, 11,98€. Den här kan nog kallas en klassiker idag, eftersom den funnits i Alkos sortiment redan i trettio år!

Bild från Viinimaa

Numera är den dessutom ekologiskt certifierad. Testa till en svamptoppad pizza eller en svamplasagne, så kommer de lätta men friska tonerna av körsbär, lingon och tranbär till sin fulla rätt. Som en liten bonuskuriosa kan jag berätta att Ruffino Chianti under förbudstiden i USA lär ska ha varit det enda vinet man fick köpa på apoteket tack vare dess stresslindrande egenskaper. Ytterligare en orsak att testa den, haha!

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *