Linda Forssell botaniserar bland ädla druvor.

Okategoriserade

Skynda fynda!

5 jan , 2021, 10.16 Linda Forssell

 

Gott nytt år på er alla! Nu lämnar vi det eländiga 2020 bakom oss, och blickar istället framåt va? Tänker på ljusnande horisonter och glada dagar to come? Jag har i alla fall en positiv grej jag genast vill dela med er såhär på morgonkvisten en snöig januaritisdag.

Har ni redan hört om sajten Fiksuviini.fi? Det skrevs stort om det i gårdagens kvällstidningar, men idén förverligades redan på förra årets sida, om jag inte förstått helt fel. Snubblade över det redan då, men hade inte tid att sätta mig in i vad saken gällde förrän nu.

Fiksuviini | Parhaat viinivinkit ja edulliset löydöt

Alltså, grejen är den att Alko ofta tar in specialpartier, som är en begränsad mängd av någon viss produkt, och därför skiljer sig från det ”normala” sortimentet. Nu när restaurangerna och rederierna haft det minst sagt kämpigt har dessa specialpartier till exempel kunnat vara såna produkter som egentligen var menade dit, men som sedan lagts ut hos Alko istället, eftersom restaurangerna inte kunnat ta emot de viner de hade planerat ta in. Problemet har varit att Alko inte lyfter fram dehär produkterna, och många därför har förblivit osålda eller suttit och tagit upp värdefullt lagerutrymme hos importörerna, och faktiskt i värsta fall hällts ut i vasken. Fiksuviinis idé är att marknadsföra dehär vinerna, som dessutom nu säljs till rejält nedsatt pris, ofta med omkring -50% rabatt (vem kunde tro det om vårt kära monopol, att det skulle vara rea där?!) – på Alko. Inget olagligt, inget konstigt, och superenkelt att använda. Beställningen görs på Alkos hemsida (eller nätbutik, som de vill kalla den), och vinerna hämtas från kundens närmsta Alko. Helt som vilket vin som helst, men win-win för alla inblandade! Gå och ta er en titt – och var snabba om ni ska nappa på nåt, för nu med alla publicitet så är det mycket som blir slutsålt på stubinen!

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *