Linda Forssell botaniserar bland ädla druvor.

Okategoriserade

Från kaffekopp till skumppaskål

31 mar , 2021, 13.13 Linda Forssell

 

Min nya hobby denna vinter har varit att vakbada. Jag trodde aldrig jag skulle falla för just denna form av extremsport, eftersom jag vanligtvis är en riktigt frusikucku som inte ens på sommaren går i förrän vattnet är kring 20 grader. Men man ska aldrig säga aldrig, för efter att ha testat så var det kört, och nu vill jag inte göra annat! Nästan så jag hoppas att isen inte går ännu på länge!

Häromdagen var det dock så vårigt och fint i solen, att jag ex tempore bytte ut min vanliga kaffetermos mot ett mousserande vin. Mina vakbadar-kompisar hade heller inget emot detta, utan vi skålade glatt och tyckte livet var ganska härligt just där och då.

Divici Prosecco Rosé Extra Dry, 11,68€, är som namnet säger en roséprosecco (en nyhet sedan i höstas, förut fick prosecco inte göras i rosévariant, men nu får man lägga till lite Pinot Nero till Gleran) från nordöstra Italien. Vinet är vackert ljusrosa, och proseccons sedvanliga päron- och citrusaromer framträder tydligt, men får en extra smakdimension av hallon och smultron. Servera avkyld till vårens första terrasshäng, kanske i sällskap av lite vårig plockmat? Eller som jag, på bryggan i gott sällskap.

,

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *