Linda Forssell botaniserar bland ädla druvor.

Rödvin

Kärlek vid första ögonkastet?

19 aug , 2016, 11.18 Linda Forssell

 

Väldigt sällan köper jag ett vin baserat enbart på etiketten. Att säga att jag ALDRIG gör det är lögn, även om jag oftast går enligt prisklass i första hand, land i andra hand, och producent i tredje. Men här senast gick jag mållöst omkring i Gräsvikens Alko och kunde inte hitta nånting inspirerande trots det generösa utbudet. Så stannade jag till och mötte den här ynglingens ögon – och bestämde mig för att testa det. Nu tror ni förstås det var den unge mannens vackra blick som väckte mitt intresse, och det mumlade min man också nånting om, men jag erkänner inget sånt, utan tyckte närmast det var lite intressant med en helt textlös etikett, bara ett fotografi.

Screen Shot 2016-08-19 at 11.52.37

Vinet kommer från en ocertifierad men biodynamisk spansk producent (från Castilla-Léon, närmare bestämt DO Toro) som heter Matsu, och vinet heter El Picaro, vilket betyder nånting i stil med ”pojkspoling”. I samma serie finns även El Recio (”snubben”) och i beställningssortimentet även El Viejo (”gamlingen”) – och dehär typerna är alltså inga modeller från nån glassig agentur, utan helt vanliga arbetare från vinfälten. Jag gillar den idén! Namnen och etiketten är tänkta att återspegla vinets karaktär, och denna Picaro är ung, robust, kryddig och lite stram men med en trevlig fruktsötma – och kostar 9,99€, dvs under tian. Vi åt det med en höstlig, välkryddad moussaka, och de två kompletterade varandra riktigt fint.

Läs också

3 kommentarer

  1. Marias Memoarer skriver:

    Vilken härlig flaska!! Jag hade nog köpt den delvis för ögonens skull…. 😉

  2. Marica skriver:

    Det är mitt FAVORIT VIN! Älskar det och det funkar alltid👍🏻 jag fick det rekommenderat av en vän till mig som kommer från Spanien, (han meddelade att det även serveras på fina Spanska restauranger 🙂 )

  3. Masse skriver:

    Jag har druckit de två andra i serien, alltså de äldre vinerna och jag tycker att de är fantastiska!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *