Linda Forssell botaniserar bland ädla druvor.

Okategoriserade

Två najs flugor i en smäll

19 jul , 2020, 22.57 Linda Forssell

 

Nu har jag äntligen också fått testa sommarens ”hit”, nämligen rosévinet That´s Neiss Pink Riesling, 13,89€. Den som bekänner sig som vinnörd hör genast på namnet att nånting inte helt stämmer – riesling är nämligen en vit druva, så hur i all världen skulle man få en rosé av det? Nå, det lär ska ha kommit till av en händelse på en vinprovning, då en skvätt pinot noir glömts kvar i glaset och lite kyld riesling sedan hälldes på. Resultatet var angenämnt, och produkten beställdes sedan explicit till den finländska marknaden, där vi älskar både rieslingar och roséviner såhär i sommartider i varje fall. Vinets första parti har de facto sålt slut överallt, och jag råkade plötsligt bonga det på sommarställets Alko av alla ställen. Jag nappade raskt en flaska och expediten anmärkte skrattande att jag var skarpsynt, för hon hade ställt fram flaskorna för fem minuter sen.

Som ni ser på etiketten så kallas det för ”vinhaltig dryck”, och inte vin. Detta pga Tysklands stela lagstiftning, som inte känner till viner som är blandade på det här sättet, av rött vin och vitt vin – ibland måste man vara kreativ tydligen. Notera också den ena promillen vatten i blenden! På alko hittar man den troligen under kategorin ”Starkvin, dessertvin och övriga viner”, eller med bärvinerna. Nåväl, det var ett riktigt najs vin, perfekt till en mixed grill -långlunch med vänner. Ett skönt och läskande, somrigt vin med smak av syrlig rabarber och mogna hallon. Själv är jag ändå allra mest imponerad över den briljanta marknadsföringen!

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *